Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Master iz budžeta za najbolje

Master školovanje iz budžeta ipak će biti moguće za najbolje studente psihologije, koji su protestovali jer su uprkos budžetskom statusu morali da plate godinu 96.000 dinara.

Prevaranti na Novom naselju

Radosno detinjstvo je saopštilo da su se na Novom naselju pojavili prevaranti, muškarac i žena koji od građana traže novac za potrebe ove ustanove.

Cene stanova u blagom porastu

Stanovi u Novom Sadu mogu i sada da se nađu po cenama koje su iz Vlade Srbije najavljivali kao jeftine, za stanove koji će se prodavati uz subvencije države.

Još nema ni tendera za ambroziju

Iako je ambroziju potrebno uništavati dok klija, u aprilu, i pre cvetanja, u junu, Grad još uvek nije raspisao ni tender za izvođača radova na košenju ambrozije.

Čanak ima tri funkcije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak, kaže za Radio 021 da će odstupiti sa svojih funkcija ako se pokaže da se time nalazi u sukobu interesa.

Talco na Ritmu Evrope

Prema saznanjima Radija 021, devetog maja će u okviru festivala "Ritam Evrope" na Trgu Slobode nastupiti dva velika ska benda, legendarni Francuzi Skarface i italijanski levičari, Talco.

Konkurs za spasioce

Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine raspisalo je konkurs za spasioce koji će raditi na Štrandu i otvorenom bazenu na Sajmištu.

Na budžetu, a teraju ih da plate

Najbolji studenti psihologije, kojima je Ministarstvo prosvete obećalo master školovanje iz budžeta, ne mogu da prisustvuju predavanjima jer nisu overili semestar, jer im fakultet traži da ipak plate pun iznos od 96.000 dinara, kaže za Radio 021 jedna od studentkinja, Slavica Ranisavljev.

Bez izmeštanja stadiona

Stadion fudbalskog kluba "Crvena zvezda" kod Najlon pijace neće biti izmešten kako bi se njegovo mesto ustupilo tržnom centru.  

Pojačana kontrola gradilišta

Zbog nedavne pogibije građevinskog radnika na uglu Ulice Laze Kostića i Železničke, inspekcija rada je pojačala kontrolu novosadskih gradilišta.  

3.000 objekata za rušenje

Oko 3.000 Novosađana je propustilo i poslednju šansu da legalizuje svoj bespravno izgrađeni objekat i oni su sada nadležnost građevinske inspekcije koja će odlučiti kada će ove zgrade biti rušene.  

Ligaši traže novi zakon o bezbednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine će predložiti u republičkoj Skupštini novi zakon, kojim bi bila regulisana ovlašćenja pripadnika privatnih obezbeđenja, kaže za Radio 021 predsednik te stranke, Nenad Čanak.